Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători 

 

Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători


         Dumnezeu a creat femeia. A înzestrat-o cu delicatețe și frumusețe. Și cum ea este conștientă de acest lucru, se gândește în fiecare moment cum să adauge propriului farmec o doză suplimentară care să-i accentueze această frumusețe. Iar posibilitățile prin care poate face asta sunt nenumărate. 

         Cărei femei nu i-ar plăcea să se simtă frumoasă din cap până-n picioare? Să aibă încredere în propria frumusețe. Să zâmbească doar la gândul că feminitatea ei este dezvăluită de fiecare detaliu sau accesoriu pe care-l poartă. 

         Mâinile îngrijite reprezintă un astfel de detaliu, extrem de important.

         Spre deosebire de manichiura tradițională realizată acasă sau la salon, când oja nu dura pe unghii mai mult de 3-4 zile, în prezent trăim o perioadă în care totul evoluează. În care totul se schimbă. Desigur, este și cazul modalităților prin care o femeie alege să se înfrumusețeze, să-și adauge un plus de valoare. 

         Ți-ar plăcea ca manichiura ta să dureze o perioadă îndelungată? Să arate mai bine decât arată în prezent? Sigur că ți-ar plăcea, dar poate  că unghiile tale sunt fragile, cu o predispoziție uriașă la rupere. Nu te îngrijora! Dacă citești aceste rânduri, află că există o soluție genială: unghiile cu gel.     

         Când alegi o manichiură cu gel? Când vrei să te simți bine. Când vrei să ai mai multă încredere în tine decât de obicei. Când vrei să fii mai frumoasă. 

         Dar ce este atât de special la manichiura cu gel? 

         Manichiura cu gel folosește în locul ojei tradiționale un lac pe bază de gel, uscat cu ajutorul unei lămpi UV sau LED. 

         Avantajul gelului este că rezistența este infinit mai mare decât a ojei tradiționale. Să nu mai spunem că unghiile cu gel sunt adevărate opere de artă. 

         Gelul conferă unghiei un aspect natural, fiind realizat dintr-un polimer preamestecat și un gel monomer. 

         

  • Beneficiile unghiilor cu gel
  • Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

    Sursă foto: freepik


             Privește mâinile unei femei! Ce spun despre personalitatea ei? Despre ea, ca ființă? Mâinile îngrijite sunt precum o carte de vizită pentru o femeie. Indiferent de ocazie, mâinile trebuie să arate impecabil. 

             Manichiura cu gel a cunoscut o ascensiune incredibilă, din ce în ce mai multe femei alegând această variantă, datorită beneficiilor, cel mai important dintre acestea fiind aspectul unor unghii naturale.      

             De ce se bucură de atâta popularitate printre rândul doamnelor și domnișoarelor manichiura cu gel? 

    • Rezistența foarte mare, 3-4 săptămâni, spre deosebire de oja tradițională care în câteva zile se ia de pe unghii. Așadar economisești timp pentru că cel puțin 3 săptămâni nu mai ai grija unghiilor.
    • Aspectul natural al unghiilor cu gel este incontestabil ceea ce te ajută să te simți bine
    • Amestecul folosit în compoziția gelului are calitatea de a fi inodor
    • Se usucă instantaneu, fiind suficiente câteva minute în lampa UV pentru uscare perfectă
    • Simetrie perfectă
    • Complexitatea și frumusețea modelelor. Din multitudinea de modele poți alege unul sau mai multe potrivite personalității tale. Așadar, poți vorbi prin intermediul unghiilor tale. De exemplu, poți opta pentru acest model cu paiete strălucitoare.
      Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

      Moyra Paiete Mix Black 1 gr


               Prin urmare, fie că este prima dată când alegi manichiura cu gel sau ești deja o abonată a acestora, acest tip de manichiură îți înfrumusețează unghiile. Te înfrumusețează pe tine!

       

    • Ce ustensile și materiale îți trebuie pentru unghii cu gel
    • Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

      Sursă foto: freepik


               Pentru un aspect cât mai frumos și mai natural al unghiilor cu gel, este necesar ca instrumentele și materialele utilizate să fie de o calitate ireproșabilă. 


       Așadar, ce îți trebuie pentru unghii cu gel?

      • Lampă UV cu 4 tuburi și cu un temporizator ce se reglează la 1 minut și jumătate, dar și la 2 minute. Numărul mare de tuburi asigură o uscare eficientă. Este o lampă recomandată în special pentru începători.
      • Pilă electrică
      • Pile pentru unghii care asigură o pilire precisă și fină. Alege o pilă buffer 100/180 pentru retușuri după pilire
      Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

      Cupio Pila Buffer Profesionala 100/180

      și această pilă Long Lasting 100/150, recomandată în special pentru etapa de pregătire a unghiilor

      Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

                    Cupio Pila Profesionala Long-Lasting 100/150

      • Pensule pentru aplicarea gelului. Este recomandată pensula cu capac, pentru că se păstrează la întuneric, ferită de umezeală și departe de lampa UV, aceasta având un efect de întărire și degradare a firelor. Pensula ovală este perfectă pentru aplicarea și modelarea gelului.
      Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

      Cupio Pensula Ovala Pentru Gel R6


      • Șabloane de construcție a unghiilor care trebuie să fie fixate perfect pentru aplicarea uniformă a gelului. Alege un șablon în formă de fluture care te duce cu gândul la libertate, la bună dispoziție.

      Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

      Cupio Sabloane Constructie Profesionale Fluture

      • Degresant pentru unghii cu ajutorul căruia se elimină excesul de gel, se degresează unghia. Cu ajutorul lui se pot curăța și pensulele de gel, suprafața de lucru.
      • Primer non acidic folosit pentru unghiile sensibile, care pot manifesta alergii. Cu ajutorul acestui primer se pregătesc unghiile naturale înainte de aplicarea gelului, pentru deshidratarea unghiilor și fixarea mai bună a gelului.
      Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

      Gelaxyo Primer Non Acid 10 ml

      • Agent de adeziune Bond 2M care acționează ca un agent dublu ce lipește unghia naturală de straturile de gel.
      • Geluri UV
      • Capete de freză
      • Set de oje permanente. Culorile pigmentate acoperă perfect unghiile naturale, dar și unghiile artificiale. De preferat este kitul de oje al căror luciu nu se estompează în timp.
      • Nail art. Foițele argintii pentru unghii
      Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

      Moyra Foita Unghii Silver 2 gr

      sau aceste cristale  vor crea un look deosebit de atrăgător unghiilor tale.

      Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

      Macks Crystale-6#SS4


      • Ulei hidratant și bețișoare 
      • Rolă șervețele, create special pentru manichiură
      • Perie ce se folosește la deprăfuirea unghiilor, înainte de aplicarea primului strat și după netezirea și pilirea unghiei false
      • Forfecuță profesională pentru cuticule
      Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

      Cupio Forfecuta Profesionala De Cuticule Pro21


      • Tipsuri și adeziv
      • Cursuri prin care deprinzi o abilitate căutată, frumoasă și profitabilă.

               Pentru un începător, acest kit de instrumente și materiale este potrivit pentru realizarea unei manichiuri cu gel perfecte.

        

               Învață o abilitate interesantă și profitabilă dacă este valorificată la cele mai înalte standarde. Asta înseamnă să urmezi un curs care-ți va oferi informații complete. Este adevărat, internetul este plin de informație, dar nu se compară cu informația prezentată în mod organizat și profesionist într-un curs. 

               Testează-ți imaginația și creativitatea. Participă la unul sau mai multe cursuri care îți vor asigura drumul spre succes. Drumul spre o lume mai frumoasă în care femeile să aibă mai multă încredere în ele. 

       

    • Dezinfectarea instrumentelor de lucru
    • Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

      Sursă foto: geekyget

               Sănătatea este cea mai importantă, atât pentru tine, cât și pentru clienți. După fiecare procedură este obligatoriu să dezinfectăm instrumentele și suprafața de lucru.


      Dezinfectarea se poate face chimic sau termic. 

      • Prin dezinfectarea chimică, procentul de siguranță a curățării  instrumentelor este de 100%. O procedură rapidă, care se realizează cu ajutorul unui sterilizator cu ultrasunete și care, în combinație cu cele mai bune soluții speciale de curățare, rezultatele sunt cele mai bune. 

               Se plasează instrumentele în aparat, se acoperă complet cu soluție specială de curățare, după care se pornește aparatul. La finalizare, dispozitivele se clătesc sub apă, uscându-se cu prosoape de hârtie. Procedura durează între 20-30 de minute. Dezavantajul acesteia este că trebuie să achiziționezi frecvent soluții de curățare. 

      • Prin dezinfectarea termică instrumentele se încălzesc la o temperatură de 180 de grade, într-un recipient numit cuptor, acesta fiind cel mai comun dispozitiv de curățare termică. Pentru o sterilizare sigură, durata procedurii este de 60 de minute. Avantajul acestei proceduri este că nu trebuie să cumperi soluții, iar dezavantajul constă în durata mare a sterilizării.

               Dezinfectarea instrumentelor și suprafeței de lucru pe lângă faptul că sunt obligatorii, fiind impuse de legislația în domeniu, trebuie să fie o datorie a noastră ca oameni, prioritară fiind pentru sănătatea tuturor.


    • Cum se fac corect unghiile cu gel pas cu pas?
    •  

      Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

      Sursa: freepick

               Pentru ca unghiile cu gel să fie perfect simetrice și de o frumusețe uluitoare, realizarea cu atenție a acestora este crucială. Fiecare pas descris în următoarele rânduri are rolul său în modelarea unei manichiuri impecabile. 

               Din ce în ce mai multe saloane sau persoane fizice independente aleg să practice această meserie, dar nu toate se îngrijesc să respecte cele mai înalte standarde. 

               Oare de ce alegi să practici o meserie dacă nu te dedici în totalitate? Dacă se întâmplă asta doar din rațiuni financiare, atunci eșecul chiar dacă întârzie să apară, va fi inevitabil. Așa că, gândește bine dacă este ceea ce vrei să faci, urmează un curs în acest sens și implică-te pentru a aduce un zâmbet pe buzele femeilor care-ți vor călca pragul business-ului pe care-l ai sau pe care-l vei avea.

               Când alegi să te dedici total pasiunii tale, rezultatele vor fi peste așteptări, lucru care te va ajuta să te diferențiezi. Iar asta va avea loc datorită calității instrumentelor, materialelor și procedurilor. 


      Așadar, cum se fac unghiile cu gel pas cu pas?

      Primul pas este dezinfectarea tuturor instrumentelor și suprafeței de lucru.


      Care sunt pașii pentru unghii cu gel?


      1.Curățarea cuticulei

      Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

      Sursă foto: bella ninja

               Se împing cuticulele fără presiune, cu ajutorul instrumentelor speciale, până se desprind de placa unghială. 


      Tehnica Dry Combi Manicure

               Prin această tehnică se curăță cuticula folosind capetele de freză și forfecuța. Cu cât cuticula este curățată mai frumos și corect, cu atât culoarea va fi mai aproape de cuticulă.

               Dry manicure este o tehnică de curățare a unghiilor înainte de aplicarea ojei care nu implică utilizarea apei. Spre deosebire de metoda clasică de înmuiere a cuticulelor în apă pentru îndepărtare, dry manicure folosește o combinație de uleiuri și loțiuni.

               Printre beneficiile acestei tehnici se numără rezistența ojei pe unghii, deoarece aceasta nu își schimbă forma din cauza înmuierii în apă cum se întâmplă în cazul manicurii tradiționale.


      Ce instrumente folosește această tehnică?

      1. Freza diamant pentru cuticule nr. 10 (primul capăt de freză) cu ajutorul căreia se curăță cuticula în laterale și sinus, ridicându-se și mai sus fără presiune. 

      Atenție! Capătul de freză va fi mereu paralel cu unghia sau înclinat la 45 de grade și niciodată la 90 de grade pentru că riști îngăurirea unghiei. 

      1. Diamantul 253 este al doilea capăt de freză pe care îl vei folosi pentru curățarea cuticului de pe faldurile laterale.
      2. Al treilea pas este folosirea forfecuței pentru a îndepărta cuticula. 
      3. După îndepărtarea cuticulei, se folosește capătul de freză nr. 16 (cel mai mic și mai rotund) care curăță restul de cuticulă ce nu a fost tăiată cu forfecuța. 
      4. Cu freza de silicon 658 se lustruiește și finisează cuticula. 


      2.Pregătirea unghiei naturale pentru gel

      Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

      Sursă foto: treatwell


               Pregătirea unghiei pentru gel începe cu acțiunea de degresare, după care se scurtează cu ajutorul unei pile profesionale cu 2 fețe, una abrazivă și una fină.


      3.Aplicarea soluțiilor de bază

      Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

      Sursă foto: champnewys

               Se aplică pe unghia naturală o soluție nail prep cu rol de a diminua grăsimile și particulele de umezeală, iar după ce s-a aplicat aceasta soluție așteptăm să se usuce timp de 10-15 secunde.

      Se aplică primerul și base coat-ul

               Primerul se aplică pe suprafața întreagă a unghiei, în cantitate mică și se așteaptă 1 minut până se usucă. După ce stratul de primer s-a uscat se aplică un strat de base coat, pentru a forma o bază și pentru a proteja unghiile. Ulterior, stratul de base coat se polimerizează 2-3 minute în lampă UV.

       

      4.Aplicarea șablonului și gelului de construcție pas cu pas

      Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

      Sursă foto: lili salon spa

               După uscarea unghiilor se alege șablonul ce se va aplica. Se poziționează încât să se situeze fix sub unghia naturală, să stea drept și să fie de dimensiunea patului unghial. O construcție de gel pas cu pas se realizează dacă pașii anteriori au fost respectați întocmai.

       

       5.Aplicarea gelului

      Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

      Sursă foto: we heart this

               Se aplică gelul UV, se aplică un gel autonivelant pentru o bună rezistență a prelungirii unghiilor, se polimerizează în lampa UV timp de 4-5 minute după care se elimină șabloanele cu grijă.  


      6.Pilirea construcției în forma dorită

               Se pilește vârful unghiei cu pila de granulație de 100/200, cu grijă astfel încât să fie perpendiculară pe vârf. Se va pili și circular pentru rotunjirea canturilor pentru a obține o formă tubulară.

      Finisarea din zona cuticulelor

               Zona cuticulelor se finisează cu ajutorul unei freze electrice cu capăt ceramic tip con și se va folosi freza la o intensitate medie.

       

      7.Aplicarea culorii

      Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

      Sursă foto: ongles d’Or

               Se aplică nuanța dorită asupra unghiilor nou create, se polimerizează 2-3 minute, iar la final se aplica un strat de top coat. Se polimerizează în lampa UV timp de 2 minute, pentru a oferi un luciu deosebit manichiurii.

               Poți opta pentru Gel Polish Glimmering, intens pigmentată cu acoperire maximă.

      Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

      Spektr Gel Polish Glimmering Black 10 ml


      8.Decorarea unghiei 

      Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

      Sursă foto: freepick


               Este momentul în care își fac apariția operele de artă, de genul pietrelor, simbolurilor etc.


      Aplicarea finish-ului

               La final se aplică un top coat, cum este Glam Matte de exemplu, cu ajutorul căruia vei obține un mat perfect.

      Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

      Cupio Glam Matte Top Coat - Sexy 10 ml

       

      9.Cum se realizeaza unghiile cu tips pas cu pas? 

      Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

      Sursă foto: pinterest

               Unghiile cu tips sunt un tip de unghii false din categoria unghiei cu gel.

      Ce înseamnă ‘tips’?

               Tipsurile sunt acele capsule de plastic folosite la prelungirea unghiei și care reprezintă un suport pentru stratul de gel ce se va aplica.

      Pași pentru realizarea unghiilor cu tips pas cu pas

      1. Se scurtează unghia naturală în funcție de ce tips alegem și pilim suprafața unghiei cu pila de granulație 100/180
      2. Se pregătește zona cuticulei cu o freză îngustă de diamant
      3. Se aplică lipici pe marginea tipsului și se așază încât să nu pătrundă aer, după care se presează câteva secunde
      4. Se strâng ușor colțurile cu o pensetă specială pentru unghii
      5. Se scurtează tipsul la ce lungime se dorește, apoi acesta se pilește 
      6. Se aplică un primer pe unghia naturală, se lasă să se usuce 2-3 minute, apoi se aplică un strat subțire de 2M Beauty No line pe toată suprafața.
      7. După ce s-au uscat soluțiile de pregătire, se aplică un strat de gel de bază Bonding care se întărește 1 minut în lampa UV
      8. Se prelungește baza cu gel de camuflaj cu o pensulă normală
      9. Pe marginea liberă se aplică gel Fiber Extreme White
      10. Se acoperă unghia cu gel 3 în 1 realizând curba C
      11. După ce gelul de acoperire s-a întărit, se fixează unghia cu Cleaner și se finisează cu o pilă de 180 și cu o freză îngustă se elimină excesul de gel din zona cuticulei.
      12. Se aplică gelul de luciu Top Gel, se întărește în lampă 3-4 minute și se hidratează cuticulele cu un ulei special.

       

      Cum se întrețin unghiile cu gel?

      Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

      Sursă foto: freepik


               Întreținerea unghiilor cu gel din momentul în care revenim acasă de la salon presupune atenție la anumite detalii, cum ar fi:

      • evitarea apei prea fierbinte pentru că există riscul de afectare a rezistenței sau chiar aspectului unghiilor
      • îngrijește cuticulele prin tragerea lor în jos și masează-le cu ulei special
      • aplică ulei de unghii cu rol de menținere a gelului și de evitare a ciobirii
      • folosește mănuși de protecție la treburile casnice pentru că unele produse de curățare pot afecta rezistența și aspectul unghiei

               O manichiură cu un aspect impecabil presupune și o întreținere corespunzătoare efectuată la salon. Tehnica manichiurii cu gel este ușor de realizat, rezistentă în timp și foarte frumoasă. Pentru ca aspectul să se mențină ca la început, întreținerea acesteia este deosebit de importantă. 


               Pentru procedura de întreținere a unghiilor cu gel este necesar să deosebim între tehnica de reconstrucție și procedura de întreținere. Dacă deții un business este necesar să acorzi o informare și consiliere corectă clienților privitor la pașii pentru întreținerea manichiurii.

       

      Materiale necesare pentru întreținerea unghiilor cu gel

      • geluri uv de construcție
      • lampa UV
      • pile clasice sau electrice
      • buffer
      • primer și finish
      • geluri colorate
      • geluri model

      Întreținerea și reconstrucția unghiilor

               Deși cele două operațiuni pot părea identice pentru că sunt similare iar materialele aceleași, există câteva deosebiri.

               Scopul întreținerii este menținerea sau reîmprospătarea modelului prin îndepărtarea gelului vechi cam 80%, cu aplicarea pașilor de întreținere/reconstrucție. 

               Neîntreținerea corectă a unghiilor cu gel crește riscul expunerii unghiei naturale și a cuticulei la unele neplăceri. Construcția poate să prindă aer și să permită accesul bacteriilor ce se pot dezvolta între straturile unghiei.

               În schimb, construcția sau reconstrucția este acțiunea de îndepărtare completă a gelului, cu refacerea procedurii de la 0.


      La cât timp se realizează procedura de întreținere a unghiilor cu gel?

               De obicei, are loc la 14-21 de zile de la construcție. Motivul întreținerii la acest interval este faptul că unele persoane au un ritm mai alert de creștere al unghiilor, fapt care face vizibilă creșterea unghiei naturale și schimbarea aspectului estetic. 

               Gelul având o perioadă de 21 de zile, valabilitate stabilită din fabrică, după acest număr de zile, își va pierde din proprietăți și durabilitate.

               După această perioadă se observă o rupere ușoară a unghiilor cu gel, iar patul unghial și cuticulele pot fi afectate la fel de ușor, fapt care determină necesitatea întreținerii la 21 de zile.

               Întreținerea unghiilor cu gel nu este un pas obligatoriu dar este de dorit.


       Pași pentru întreținerea corectă a unghiilor cu gel

      1. Se îndepărtează construcția veche. Se dezinfectează mâinile clientei, ale manichiuristei, dar și suprafața de lucru. Se poartă mănuși, chiar și mască pentru a nu intra în contact cu praful sau materialele de construcție.
      • se îndepărtează straturile vechi de gel cu ajutorul unei freze electrice sau a unei pile clasice. Se păstrează doar o parte din stratul de bază aplicat peste unghia naturală, iar praful se îndepărtează cu un pămătuf. Se ia din lungimea unghiei cu un clește, dacă aceasta a crescut prea mult.
      1. Pregătirea patului unghial și a cuticulelor. Cu ajutorul ustensilei de unică folosință sau a celei din oțel inoxidabil se vor împinge cuticulele și se îndepărtează ușor cu forfecuța.
      2. Se aplică soluțiile de bază. Se adaugă primer fără acid peste suprafața unghiei crescute care se va usca în lampa UV 60 de secunde. Se aplică gelul de bază UV, cu rol de creare a bazei de aderență a gelului de construcție. 
      3. Se realizează construcția unghiilor cu gel cu ajutorul gelurilor, urmând procedura specifică. Efectul de unghie falsă are loc când se aplică gelul de construcție pe toată unghia.
      4. Realizarea modelului. Se aplică două straturi de gel subțire cu polimerizare între 1 și 2 minute. Se pot adăuga modele cu ajutorul gelului sau accesorii cu efect.
      5. Sigilarea cu un gel top coat urmat de ultima polimerizare. Înainte de sigilare poți aplica un ulei de cuticule și o cremă hidratantă.

               Întreținerea unghiilor cu gel este o procedură sănătoasă și benefică pentru unghii, în special dacă este realizată cu instrumente și materiale de calitate.


      Cum se îndepărtează unghiile cu gel
        Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

        Sursa foto: firstcry partenting

                 Cum se îndepărtează acasă unghiile cu gel fără a le distruge pe cele naturale. Pentru femeile care nu au timp să ajungă la salon pentru efectuarea acestei proceduri, mai jos este un ghid care descrie pașii necesari îndepărtării rapide a unghiilor cu gel. 

                   

                 Una dintre metodele folosite este cea a foliei de aluminiu, care este eficientă și pentru care ai nevoie de următoarele ustensile și materiale.

        • un număr de 10 bile de vată din bumbac organic
        • un număr de 10 bucăți de folie de aluminiu, suficient de mari ca să poți înfășura degetele în ele
        • acetonă pură
        • o pilă de unghii specială pentru acest timp de manichiură
        • un băț de portocal
        • vaselină cosmetică

        Pași:

        • Se pilește suprafața unghiilor pentru a se îndepărta primul strat de gel
        • Se aplică vaselina cosmetică pe pielea din jurul unghiilor și pe buricele degetelor pentru a se crea un strat protector împotriva acetonei
        • Se înmoaie bilele de vată în acetonă, se pune câte o bilă pe fiecare unghie și se înfășoară rapid fiecare unghie în folie de aluminiu și se lasă să acționeze 30 de minute
        • Se îndepărtează bucățile de gel dezlipite de pe suprafața unghiei cu bățul de portocal
        • Dacă este necesar se repetă procedura, doar că de această dată acetona nu trebuie să acționeze mai mult de 5 minute
        • După îndepărtarea completă a gelului, se spală mâinile cu apă și săpun
        • Se hidratează mâinile cu o cremă hidratantă și se aplică un tratament pentru unghii

        Sfaturi despre unghii cu gel pentru începători
          Unghii cu gel pas cu pas: GHID A-Z pentru începători

          Sursă foto: freepik


                   Devenit unul dintre cele mai solicitate servicii de către femei, manichiura cu gel trebuie să fie perfectă, iar pentru acest lucru se impun urmarea câtorva sfaturi pentru ca o clientă să revină în salonul tău. 

                   Așadar, ține cont de sfaturile de mai jos pentru ca orice manichiură cu gel realizată de către tine să dureze, să fie frumoasă și să poată fi îndepărtată cu ușurință. 

          1. Creează un ritual pe care să-l respecți întocmai. Folosește aceleași materiale de la același producător. Dacă amesteci produsele, se vor ivi diverse probleme, printre care inclusiv defectarea produsului, lifting prematur, îndepărtare dificilă, probleme care pot cauza deteriorarea unghiei.
          2. Cunoaște-ți clienta. Clienta ideală pentru o manichiură cu gel este cea care are unghii naturale frumoase și dorește o culoare care să se mențină pe unghii cel puțin 2 săptămâni. Gelul nu este potrivit pentru oricine. Unele unghii sunt prea dure, iar pentru acestea se recomandă un anumit tip de gel.
          3. Nu te grăbi. Acordă timp suficient fiecărui pas, de la îngrijirea cuticulelor la pregătirea unghiilor până la aplicare. Acest lucru va economisi timp în general, deoarece nu va trebui să remediezi greșelile mai târziu. 
          4. Prima mână mai întâi. Efectuează pregătirea și aplică primerul pe fiecare mână. În loc să deshidratezi și să aplici primerul pe ambele mâini deodată, deshidratează, pregătește și aplică baza de gel întâi pe o mână, apoi pe cealaltă. 
          5. Manichiura uscată (adică, evitarea apei, uleiurilor sau loțiunii înainte de aplicarea gelului) este cea mai bună modalitate de a pregăti unghiile pentru o manichiură cu gel de lungă durată. 
          6. Începe manichiura cu gel prin pregătirea culorii. Întoarce sticla cu susul în jos, ruleaz-o între mâini timp de aproximativ 30 de secunde. Apoi, iar întoarce-o, deschide capacul și învârte pensula în sticlă pentru mai multă amestecare a pigmenților. 
          7. Nu ar trebui să arate ca și cum clienta poartă un strat pe unghii! Nu încerca aplicarea cu acoperire completă de la primul strat; acest lucru poate duce la un lac cu aspect gros, care s-ar putea să nu se întărească complet, doar pentru a se desprinde în foi câteva zile mai târziu. 
          8. Când se folosesc culori deschise sau transparente, aplicarea a trei straturi subțiri de gel este mai bună decât fixarea a două straturi groase care se pot întinde pe pereții laterali.
          9. Când stratifici culorile, folosește o perie de gel pentru a aplica a doua culoare. Vei obține o acoperire mai uniformă, o aplicare mai subțire și un finisaj perfect.
          10. Iluminarea bună a spațiului de lucru este cheia. Rotește unghia între degete sub o lumină puternică, dintr-o parte în alta, în sus și-n jos, pentru a vedea eventualele bule, scame sau pete pe care le-ai ratat. Acest lucru te va ajuta să vezi orice imperfecțiune, astfel încât să le poți remedia înainte de întărire. 
          11. Etanșează marginea liberă doar cu un strat de bază și un strat superior, fără culoare. La unele cliente această tehnică face ca manichiura cu lac cu gel să dureze mai mult.
          12. Folosește gel de îndepărtare a lacului în loc de acetonă. Descompune gelul mai repede și nu se evaporă ca acetona. 

                   Manichiura cu gel este o tehnică revoluționară care este din ce în ce mai căutată. Datorită folosirii unei lămpi UV, uscarea are loc mediat, iar unghiile capătă o rezistență durabilă. Rezultatul aplicării tuturor soluțiilor, gelurilor, culorilor și modelelor este unul grandios. Unghiile strălucesc de frumusețe și perfecțiune. 

                   Așadar, de ce nu ai alege această meserie? De ce nu ai alege să contribui la frumusețea femeilor? Unghiile cu gel pentru începători reprezintă o adevărată provocare interesantă și magnifică. 

                   Alege să vorbești prin intermediul unghiilor! Alege ca unghiile pe care le înfrumusețezi să vorbească despre tine!

          Alte articole