Top 5 greșeli întâlnite în stilizarea cuticulei

 

Da, se poartă cuticula perfect stilizată.

Curățarea cuticulei este cel mai important pas al unei manichiuri, iar în ultimii ani a luat amploare acest trend al “cuticulei perfecte”.

Cea mai des întâlnită tehnică de stilizare a cuticulei este tehnica dry-combi manicure (bit freză+forfecuță), care ajută la obținerea rezultatului ideal dorit. Așadar, pentru a obține acest rezultat, fiecare pas este extrem de important și trebuie realizat corect.

În cele ce urmează voi enumera cele mai frecvente greșeli întâlnite în stilizarea cuticulei:

1. Împingerea cuticulei

Acesta este pasul căruia nu i se acordă mare atenție, dar este de departe unul dintre cei mai importanți.

Se încearcă desprinderea cuticulei, iar dacă este mai aderentă și nu se dezlipește din prima încercare, se trece la următorul deget- GREȘIT.

O cuticulă care nu este desprinsă complet de placa unghială, nu permite bitului flacără să pătrundă sub eponychium și să curețe membrana. Bitul se blochează și rănește cuticula, sau crează șanț în placa unghială. În cazul în care cuticula nu poate fi desprinsă cu pusherul, îți recomand să încerci desprinderea cuticulei cu un bețișor de portocal.

Desprinde cuticula cu laterala bețișorului de portocal și nu cu vârful acestuia. Pentru că este destul de ascuțit, bețișorul de portocal va răni în cazul în care este utilizat vârful acestuia.

Acest pas trebuie făcut cu mișcări cât mai scurte, din aproape în aproape, fără a pune presiune în zona lunulei, întrucât această zonă este foarte moale și sensibilă (lunula unghiei este partea vizibilă a matricei). Când pusherul trece cu ușurință dintr-un sinus în celălalt, fără a se bloca, atunci cuticula a fost desprinsă complet și poți trece la umătorul pas.

Top 5 greșeli întâlnite în stilizarea cuticulei

2. Poziția greșită a bitului flacără

Bitul flacără este vedeta manichiurii. El face 80% din treabă și este extrem de important să fie folosit corect.

În primul rând trebuie să-l cunoști foarte bine. El este alcătuit din 3 părți: vârful bitului (este partea bitului care nu este folosită în manichiură), zona activă (este partea care curăță) și burtica bitului (este folosită pentru finisarea faldurilor).

Top 5 greșeli întâlnite în stilizarea cuticulei

În lucrul cu bitul flacără, el trebuie poziționat la 45 de grade, ușor înclinat în partea în care se lucrează, pentru a putea folosi partea activă a acestuia. Nu lucrați în niciun caz cu vârful bitului. Bitul nu va curăța, vei insista într-o anumită zonă și vei răni.

Top 5 greșeli întâlnite în stilizarea cuticulei✔️

Top 5 greșeli întâlnite în stilizarea cuticulei

Top 5 greșeli întâlnite în stilizarea cuticulei

 

3. Turațiile frezei prea mici la folosirea bitul flacără

Am observat des această greșeală, mai ales la fetele aflate la început de drum, din cauză că au o reținere atunci când vine vorba despre utilizarea frezei electrice.

Este important și corect să lucrați cu bitul de freză flacără la turații de 12.000-15.000. Doar așa el poate curăța. Dacă lucrați la turații mici, sub 10.000, veți insista în același loc și veți sensibiliza țesutul, provocând o rană sau veți face șanț în placa unghială.


4. Biturile prea vechi sau uzate

Durata de viață a unui bit este undeva la 3 luni, depinzând și de fluxul de cliente pe care îl aveți.

Eu înlocuiesc bitul de freză flacără cu unul nou după aproximativ 20 de folosiri. Pentru că este supus proceselor de dezinfectare și sterilizare, în timp el își pierde abrazivitatea și nu mai curăță ca în prima zi.

Îți recomand să speli bitul cu o periuță din metal, după ce îl scoți din baia cu ultrasunete, pentru a curăța resturile de membrană rămasă pe el.

Un bit uzat și lipsit de abrazivitate îți va îngreuna munca și va crește considerabil timpul de lucru al unei manichiuri.

Top 5 greșeli întâlnite în stilizarea cuticulei
Periuța din metal pentru curățarea capetelor de freza

5. Curățarea haotică

Este important să desprăfuiți constant în timp ce curățați cu flacăra, pentru a putea vedea dacă mai e ceva de curățat sau nu. Altfel, veți pierde timp insistând pe zone care deja sunt curățate și veți răni zonele respective.

NU CURĂȚAȚI HAOTIC- TRAGEȚI DE FALD PENTRU A PUTEA VEDEA SUB CUTICULĂ.

Ar mai fi multe de spus și de explicat. Subiectul “CUTICULA” este foarte de vast.

Sper ca toată informația regăsită aici să îți fie de ajutor și să nu fie doar o lectură pentru tine. Ținând cont de aceste Tips&Tricks, cu siguranță vei obține rezultate uimitoare.

Distribuie acest articol și urmărește-ne pe Instagram pentru mai multe idei, sfaturi și inspirație.

Te super pupăcesc!

Și nu uita: CALITATEA UNEI MANICHIURI STĂ ÎNTR-O CUTICULĂ PERFECT STILIZATĂ.

Top 5 greșeli întâlnite în stilizarea cuticulei
Cuticula stilizata in cursul online “Secretele unei cuticule impecabile”

 

Alte articole